Goed nieuws: Interventie voor naasten van mensen met verslaving erkend door RIVM

Goed nieuws! De 5-stappen methode is erkend door het RIVM Gezond Leven op het niveau van 1e aanwijzingen voor effectiviteit! De erkenning van het RIVM betekent dat de interventie een kwalitatieve, uitvoerbare en effectieve interventie voor naasten van personen met verslavingsproblemen is.

Eerder onderzoek van Anneke Goudriaan, Max van Beek en Tamara de Bruijn toont aan dat de 5-stappen methode zorgt voor gemiddeld 40% klachtenvermindering bij naasten, drie maanden na het volgen van de interventie.

De methode is specifiek ontworpen om naasten te ondersteunen, omdat verslavingsproblemen aangrijpend kunnen zijn en naasten diep kunnen raken. Met de erkenning van de 5-stappen methode zetten we een belangrijke stap in het bieden van hulp en ondersteuning aan degenen die getroffen worden door verslavingsproblemen in hun omgeving.

Over drie weken zal de 5-stappen methode beschikbaar zijn op Interventie Overzichten (loketgezondleven.nl) waardoor een breder publiek toegang krijgt tot deze waardevolle interventie.

Meer weten? Kijk dan op de 5-stappen methode